Понеделник, 06 Май 2024
           
Новини

И парамедиците искат нагръдни камери с цел защита

   
И парамедиците искат нагръдни камери с цел защита

Съюзът на парамедиците предлага екипите на Спешна помощ да бъдат снабдени с нагръдни камери (т.нар. боди камери) с цел защита, съобщават от там в позиция до медиите. Основната причина е безопасност и сигурност, както и контрол над действията им. В началото на януари се разбра, че боди камерите стават задължителни за всички полицаи, които работят на улицата, пише ДНЕВНИК

Освен защита при агресия записът от камерата може да служи за доказателство при жалби от пациенти и техни близки в случаи, когато не са удовлетворени от оказаната помощ, посочват от Съюза на парамедиците.

Друг аспект е приложението на нагръдните камерите в ситуации с масови бедствия и аварии и извънредни ситуации - пожари, наводнения, промишлени аварии, сериозни пътнотранспортни произшествия. Директни кадри на живо служат за надеждна и незабавна комуникация между медиците и централите, посочват в съобщението си. Камерата помага и за видеодиагностика и телемедицинска връзка с лекари от различни специалности, които могат да дадат консултация.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати