Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини Политика

Кирил Петков отново поиска реформа в службите, иначе думите на Пеевски били "празни приказки"

   
Кирил Петков отново поиска реформа в службите, иначе думите на Пеевски били \

"Продължаваме промяната - Демократична България" опитва отново да убеди партньорите си във властта ДПС и ГЕРБ-СДС за реформата в службите. Този път Кирил Петков настоя тя да се случи, за да не останат думите на Делян Пеевски само "празни приказки", пише OFFNEWS

"Първо трябва да реформираме органите, а после да ги сезираме", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в Пазарджик.

Петков допълни, приказките пред медиите няма да постигнат нищо, ако няма реформа.

Той декларира, че ПП-ДБ отново ще опита да проведе реформата в службите, която макар и част от споразумението с ГЕРБ, забуксува в парламента и не срещна подкрепа нито от ГЕРБ-СДС, нито от ДПС. Това пък бе и причината, поради която лидерът на ДСБ и съпредседател на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов да се откаже от председателското място в парламентарната комисия за контрол на службите.

Петков коментира и думите на президента Румен Радев, който днес поиска да бъдат разследвани скандали, за които се твърди, че Пеевски е главно действащо лице, както и че органите трябва да бъдат сезирани.

"Кои органи? Ние отдавна искаме реформа в ДАНС. Премиерът Николай Денков поиска да бъде сменен шефът на ДАНС, но това бе блокирано от президента", каза още Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ изтъкна, че не се притеснява от нов политически проект на Румен Радев. По думите му обаче, ако държавният глава има политически амбиции, той трябва да напусне президентството, тъй като това противоречи на Конституцията.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати