Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини Политика

Габриел: България ще продължи да подкрепя европейския път на Турция

   
Габриел: България ще продължи да подкрепя европейския път на Турция

По-рано Делян Пеевски и Джевдет Чакъров също се срещнаха с министъра на външните работи на съседката ни.

България винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя европейския път на Турция. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на съвместна пресконференция с турския си колега Хакан Фидан. Министърът на външните работи на Турция е на посещение в страната ни по покана на Габриел, пише NOVA

По думите на българския вицепремиер Турция не е само наша съседна страна, а приятел, съюзник в НАТО и стратегически важен партньор.

„След днешната визита ще бъде създадена експертна група – енергетика и климат, а министерствата на външните работи ще координират дневния ред и съвместната работа”, съобщи Габриел.

По-рано министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан се срещна и с номинираните за съпредседатели на ДПС Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС и доц. д-р Джевдет Чакъров в официалната резиденция на посолството на Турция в София, съобщиха от пресцентъра на партията.

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан е на официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, съобщи пресцентърът на външното министерство.

В програмата на визитата днес е предвидена двустранна среща с Габриел и пленарни разговори между двете делегации. Ще бъдат дискутирани актуални въпроси от двустранния и международния дневен ред. Габриел и Фидан ще направят съвместно изявление за медиите.

В рамките на деня Хакан Фидан ще има срещи с представители на законодателната и изпълнителната власт в България, както и с главния мюфтия.

 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати