Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Оставиха тъщата на Пейо Пеев в ареста, съдът промени мярката и на съпругата му

   
Оставиха тъщата на Пейо Пеев в ареста, съдът промени мярката и на съпругата му

Софийският апелативен съд остави в ареста тъщата на убития Пейо Пеев в ареста и промени мярката за задържане на съпругата му Габриела от домашен на постоянен арест, пише OFFNEWS 

"Невинни сме! Мярката ни трябва задължително да бъде домашен арест", заяви в съда тъщата на Пеев Красимира Трифонова, цитирана от Нова ТВ. 

Тялото на мъжа бе открито в автомобил на 18 януари. Според разследващите Трифонова и дъщеря ѝ убили Пеев, като след това опитали да запалят автомобила, в който било тялото. Причината за смъртта на мъжа е задушаване. 

"Кой е този човек, който има право да отдели пеленаче от майчината кърма", попита Трифонова в коментар на искания постоянен арест за дъщеря ѝ Габриела Славова-Пеева.

Съдът обаче определи най-тежката мярка на Пеева - "задържане под стража". На първа инстанция тя беше пусната под домашен арест, за да се грижи за децата си. Агенция "Социално подпомагане" обаче прецени, че те не трябва да са при нея, а да са настанени при родителите на Пейо Пеев.

Красимира Трифонова, която е бивш консул в Тайланд, е с потвърдена мярка "задържане под стража". 

На заседанието се яви само Трифонова, а адвокатът на Габриела представи молба тя да не се яви днес.

Тъщата на убития мъж отправи обвинения към семейството на Пейо Пеев, като заяви, че срещу дъщеря ѝ е имало заговор заради родителските права.

"Искам децата да бъдат настанени при моята сестра", каза още тя.