Събота, 27 Апр 2024
           
Коментари Новини Политика

''Поетът'' Маноил Манев от ГЕРБ застава начело на вътрешната комисия в НС

   
\'\'Поетът\'\' Маноил Манев от ГЕРБ застава начело на вътрешната комисия в НС

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ще бъде оглавена от "поета" депутат Маноил Манев от ГЕРБ, пише OFFNEWS

Проекторешението за избирането му на мястото на Десислава Атанасова, която миналата седмица напусна парламента и положи клетва като конституционен съдия, е внесено днес от зам.-председателя на групата на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. 

Досега Маноил Манев беше зам.-председател на вътрешната комисия в парламента. 

Манев се прочи покрай комисията за ревизия на бившето управление в 45-ото Народно събрание на Мая Манолова от "Изправи се, БГ". Там той успяваше с часове да бламира дневния ред на заседанията, когато трябваше да бъде изслушан заможния земевладелец Светослав Илчовски, който разказваше за "Мата Хари" и кюлчетата в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи няколко пъти поред. 

Маноил Манев е завършил Академията на МВР, специалност "Национална Сигурност". Работил е повече от 10 години в системата на МВР и Министерство на правосъдието. Съдия по "Бодигардинг" на Международната федерация по Бойно приложни спортове. От 1983 г. се занимава с Китайски бойни изкуства. От 1990 г. е състезател по Сан Да. 

Наред с политическата си и полицейска дейност Маноил Манев е и поет. През 2017 г. той издаде стихосбирка с името: "Сърцето българско, душата моя".

Ето и малко творчество от Маноил Манев: 

Разглеждам сутрешния вестник, след туй преравям всичко в нета,
разбирам бързо, че съм грешник, жена ми пък е майка клета,
свине забравили за бога, освинват всичко и разтурят,
свине не знаят, че залогът е, че щом сееш вятър, жънеш буря.

***

Отваряш вратата на тъмната къща, на масата чака те бобът,
жената в спалнята гръб ти обръща, мъж не дочакала в късната доба,
синът ти прегърнал кола полицейска заспал е отдавна в креватчето бяло,
там в няколко мига се срещате днес, завиваш го нежно с вехто одеало.

***

Проклинам и отричам всички,
търгуващи със род, родина.
Блестят по меките ръчички
кат злато върху катища сланина.

Преди няколко години пред Нова телевизия Маноил Манев коментира, че "не се изживява като поет", но че посвещава стиховете си "на политиците, превърнали живота си в лапане".

Той също така е автор на романа "Стига, рече Господ", издаден през 2020 г. и на книгата за техническа подготовка на лична охрана - "Как да обучим бодигард" (2014 г.) Написал е и двуезичното издание (на руски и български) - "Сан да - част първа: Базисна подготовка: Саньда - часть первая: Базовая подготовка" (2015 г.) Тя е описана като "първия учебник, издаван в България по тази спортна дисциплина".