Петък, 10 Май 2024
           
Новини

Маскирани ограбиха търговски обект в Генерал Тошево

   
Маскирани ограбиха търговски обект в Генерал Тошево
  iStock

Те завързали служителката на заведението.

Полицията задържа двама мъже на 22 и 37 години за грабеж в Генерал Тошево. Те влезли с взлом в търговски обект, пише NOVA

Крадците отмъкнали 5000 лева от оборота и метален сейф с 25 лева, след което се укрили. Кражбата станала в малките часове на 29 януари, когато в обекта имало само жена на 21 години. На място нямало и физическа охрана.

Планираният обир бил изпълнен като по сценарий на холивудски екшън. Маскираните разбили вратата и нахлули около 3 часа през нощта. „По-възрастният е възпроизвел изстрел с газов пистолет, който носил със себе си, след което двамата са сломили съпротивата на жената, като са я съборили на земята и са ѝ завързали ръцете зад гърба с шведска лента”, обясни говорителят на Районна прокуратура – Добрич д-р Даниел Илиев. Момичето няма физически травми, но е уплашено, споделя колегата ѝ. Младата жена не успяла да натисне паник бутона. Час по-късно се освободила и се обадила на телефон 112.

Двамата, сочени за извършители, са многократно осъждани за кражби, грабежи, единият и за палежи, уточниха от прокуратурата. Ако бъдат признати за виновни, ги грози от 3 до 10 години затвор, като по-възрастният може да получи и до 20.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати