Четвъртък, 02 Май 2024
           
Бизнес

Visa въвежда теглене на криптовалути в кеш в България и още десетки държави

   
Visa въвежда теглене на криптовалути в кеш в България и още десетки държави

Meждyнapoдният ĸapтoв oпepaтop Vіѕа дaвa възмoжнocт зa oбмeн нa ĸpиптoвaлyти cpeщy пapи бeз дa ce изпoлзвa цeнтpaлизиpaн oбмeн. В пapтньорство c дocтaвчиĸa нa Wеb3 инфpacтpyĸтypa Тrаnѕаk, компанията ще въвeдe метод за тeглeнe и плaщaнe нa ĸpиптoвaлyти чpeз peшeниeтo Vіѕа Dіrесt, съобщи доставчикът на платежна инфраструктура за крипто и NFT.

"Като позволява теглене на карти в реално време чрез Visa Direct, Transak предоставя по-бързо, по-просто и по-свързано изживяване за своите потребители - улеснявайки конвертирането на крипто салда във фиат, които могат да бъдат изразходвани в повече от 130 милиона търговски места, в които се приема Visa", каза Янилса Гонзалес-Оре, ръководител на Visa Direct и готовност за глобалната екосистема за Северна Америка.

Една от най-важните характеристики на Visa Direct е способността й да обработва транзакции в реално време. Това означава, че парите могат да бъдат преведени за 30 минути или по-малко, което е значително предимство пред традиционните банкови методи, които могат да отнемат дни. Комбинирайки това със стабилната инфраструктура на Transak и поддръжката на над 40 криптовалути, сътрудничеството приветства нова зора за тези, които искат бързо да излязат от крипто пазара.

В традиционните банкови системи конвертирането и прехвърлянето на средства, особено през границите, може да бъде бавен и тромав процес. Това сътрудничество може да помогне драстично да намали тези забавяния, позволявайки на потребителите бързо и сигурно да имат достъп до средствата си в техните местни валути.

Междувременно присъствието на Transak в 350+ водещи Web3 портфейла и игри като MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet, Ledger, Splinterlands и Decentraland гарантира широка достъпност. Той поставя преобразуването от криптовалута в обикновенни пари на една ръка разстояние от милиони потребители по целия свят. Тези платформи вече са познати на мнозина в рамките на крипто общността и тяхното използване се простира отвъд обикновеното съхранение на цифрови активи, за да включва различни интерактивни и транзакционни дейности в пространството Web3.

Сами Старт, съосновател и главен изпълнителен директор на Transak отбеляза: "Сега милиони по целия свят имат директен метод да осребрят притежаваните от тях цифрови активи в местната си валута в реално време и интуитивно. Вече не им се налага да вървят по коварния път на несигурност в съответствието или да се изправят пред рискове от измами — Transak и Visa ги покриват за над 40 криптовалути."


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати