Понеделник, 29 Апр 2024
           
Бизнес

Зърнопроизводители се оплакват от опити на властта да осуети протестите им

   
Зърнопроизводители се оплакват от опити на властта да осуети протестите им

Властта се опитва да спре протестите на фермерите, алармират от Асоциацията на зърнопроизводителите, съобщава БНР. Председателят на асоциацията Илия Проданов заяви пред националното радио, че на различни места кметове и полиция отказвали да издадат разрешения за планираните на 6 февруари протести, като се аргументирали с грипната епидемия.

"Вече от няколко места колегите ми се обаждат, че са отишли да си пуснат заявленията за вторник по общините и по районните управления на полицията и казват, че било епидемиологична обстановка и не можело да се провежда протест в това време и не ни дават разрешение за протест към момента", каза Проданов, По думите му мотивът за отказите е абсурден, защото защото е предвидено протестните действия да се проведат на открито.

"Виждате в Европа как протестират хората. Ние като нормални граждани искаме да си упражним демократичното право на протест и отиваме да си пуснем заявленията. Просто създават напрежение, от което в момента никой няма нужда. Това няма да ни спре да си направим протеста", категоричен е Илия Проданов.