Събота, 27 Апр 2024
           
Развлечения

Юлиан Костов сменя Милош Бикович в 3-ия сезон на „Белият лотос“

   
Юлиан Костов сменя Милош Бикович в 3-ия сезон на „Белият лотос“

Българският актьор Юлиан Костов се присъединява към третата част на спечелилия награда „Еми“ оригинален сериал на HBO от Майк Уайт „Белият лотос“, съобщиха в официално прессъобщение от платфорчата. Новината идва броени дни след като стана ясно, че от продукцията е отстранен сръбския актьор Милош Бикович. Звездата от сръбския сериал „Южен вятър“ бе уволнен след обвинение, че подкрепя руската инвазия в Украйна.

Юлиан Костов вече е познат на феновете на HBO в България с ролите си в „Подстанция Темпъл“, „Централа Берлин“ и „Аз, вещицата“, както и от други международни продукции. Изборът на Костов за член на актьорския състав на хитовия сериал потвърждава мястото на актьорите ни на международната сцена, поставяйки България още веднъж на картата на световната развлекателна сцена. Юлиан е известен и като най-добрия приятел на Мария Бакалова.

Премиерата на трети сезон на „Белият лотос“ е насрочена за 2025 г. Сред обявените по-рано актьори за трети сезон на сериала са Лесли Биб, Кари Кун, Франческа Корни, Никълъс Дюверней, Арнас Федаравичиус, Кристиан Фридел, Уолтън Гогинс, Дом Хетракул, Сара Катрин Хук, Джейсън Айзъкс, Мишел Монаган, Сам Нивола, Моргана О’Райли, Лек Патравади, Шалини Пеирис, Паркър Поузи, Наташа Ротуел, Патрик Шварценегер, Тайм Таптхимтонг и Ейми Лу Ууд.

Снимките на продукцията ще започнат през февруари и ще бъдат в и около Кох Самуи, Пукет и Банкок. Историята и ще проследи нова група гости в луксозен комплекс от веригата „Белият лотос“. HBO си партнира с Туристическата администрация на Тайланд, за да подкрепи заснемането и популяризирането на третата част.

Първата част, чиято премиера се състоя през юли 2021 г., получи 20 номинации за Emmy в 13 категории и 10 победи, най-много от всички състезаващи се в годината, включително за изключителен лимитиран или антологичен сериал. Втората част, чиято премиера беше през декември 2022 г., се развиваше в Сицилия и получи 23 номинации за Еmmy, включително за изключителен драматичен сериал, и се увенча с пет победи.

Създател, сценарист и режисьор на „Белият Лотос“ е Майк Уайт; изпълнителни продуценти са Уайт, Дейвид Бернад и Марк Камин.

Междувременно стана ясно, че НВО ще изплати на сръбския актьор Милош Бикович („Южен вятър“) пълния му хонорар за участие в третия сезон на сериала „Белият лотос“, въпреки че той бе освободен от задълженията по договора си. Бикович трябваше да участва в шест от осемте епизода на третия сезон на „Белият лотос“. Стрийминг платформата обаче прекрати сътрудничеството си с него след реакцията на Украйна. „HBO, не ви ли притеснява да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушава международното право?“, попита украинското Министерство на външните работи.

„Решихме да се разделим с Милош Бикович и неговата роля ще бъде преразпределена „, заяви говорител на телевизията в съобщение, изпратено до АФП, без да се съобщават повече подробности. Днес става ясно, че неговата роля се поема от Юлиан Костов.

Сръбският актьор отрече да подкрепя войната в Украйна и осъди „целенасочената кампания“ срещу него, застрашаваща „същността на свободата на изкуството“, отбелязва агенцията. „Израснах в страна, разкъсвана от война“, написа той в социалната мрежа „X“, припомняйки конфликта в бивша Югославия. „Никога не бих пожелал на някого такова нещастие. По света има все повече и повече активни конфликти. Всеки от тях е различен. Всички те се разкъсват взаимно“, добави той и изрази надежда, че „всички те ще приключат“.

36-годишният Милош Бикович получи руско гражданство на 24 февруари 2021 г., година преди началото на инвазията в Украйна. През 2018 г. президентът Владимир Путин му връчи медала „Пушкин“ за принос към културата на страната. Участвал е и в няколко руски филма.