Четвъртък, 09 Май 2024
           
Политика

Сарафов и посланиците на страните от ЕС нищят съдебната реформа

   
Сарафов и посланиците на страните от ЕС нищят съдебната реформа

Временно изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна закуска с посланиците на държавите членки на Европейския съюз, Съединените американски щати и Кралство Великобритания. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвинител номер едно представи приоритетите на прокуратурата в наказателната политика, свързани с противодействието на трансграничната организирана престъпност, корупцията и тероризма. Той акцентира върху продължаването на правосъдната реформа и осигуряването на върховенство на закона като важна предпоставка за подобряване и развитие на бизнес климата.

Сарафов изтъкна добрите контакти между компетентните български институции и тези от държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания.

Участниците в работната закуска изразиха готовност за провеждането на подобни формати и занапред с оглед установяването на пряк диалог между партньорите за осигуряването на ефективно взаимодействие в областта на правоприлагането.

Във формата, който се проведе в резиденция "Бояна", взеха участие също заместник главните прокурори Мария Павлова и Елена Каракашева, както и вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати