Петък, 10 Май 2024
           
Новини

Кушлев няма обяснение за новото ЕГН на Мартин Божанов

   
Кушлев няма обяснение за новото ЕГН на Мартин Божанов

"През 2008 година съдът постанови отнемане на имущество на Мартин Божанов - Нотариуса в размер на 430 000 лева за извършване на множество измами. Божанов е осъждан с влязла от закона в сила присъда, съмнявам се, че я е изтърпял. Необяснимо е как е имал 2 ЕГН-та."

Това заяви в ефира на БНТ бившият председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество Стоян Кушлев. По думите му това са огромни пропуски и корупция в системата.

Не познавам Божанов, каза още Кушлев.

Той посочи, че още през 2005 година Мартин Божанов е имал влязла в сила присъда за измами. Едно от първите дела за отнемане на имущество е образувано през февруари 2006 година и е било срещу Нотариуса. За Стоян Кушлев е необяснимо как въпреки това по-късно Божанов се е оказал с чисто досие. Той допуска, че е може да е заради сменено ЕГН.

Според Кушлев може Божанов да си е сътрудничел със службите, но не може да каже това със сигурност.

"Имало е случаи с клиенти на комисията, на които е било отнето много сериозно имущество, при които някои служби се опитваха да повлияят на дейността на комисията, но аз никога не го допуснах", изтъкна Стоян Кушлев като допълни, че е получавал и заплахи.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати