Петък, 10 Май 2024
           
Политика

Изключените от Възраждане остават независими депутати

   
Изключените от Възраждане остават независими депутати

Изключените от парламентарната група на "Възраждане" трима депутати - Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов, не се чувстват предатели, както бяха обвинени.

Пред медиите в Партийния дом застана Николай Дренчев, който обясни, че когато емоциите говорят, разумът мълчи. "Предпочитам да направя, колкото се може по-голяма пауза, но излизам пред вас, медиите, за да се чуе различното мнение - не сме взели никакви пари, не познаваме нито един човек, взел пари. Аз съм организационен секретар на партия "Възраждане" от 2014 г., когато събрахме 50 човека в Плиска на първото предконгресно учредително събрание", напомни Дренчев. И продължи - бил е верен на "Възраждане", когато партия не е имала пари, субсидия и когато партията е била преследвана от бившия главен прокурор Иван Гешев.

Дренчев призна, че може би е виновен за това, че е защитил действията на общинските съветници на "Възраждане", които не са направили нищо по-различно от това, което се случило и на други места в страната - във Варна бил подкрепен за председател на общинския съвет човек от ПП-ДБ. "Следих малко косвено драмите в СОС и не ми се иска да коментирам конкретните действия. очаквам в най-близко бъдеще, когато поутихнат страстите, да направи пресконференция - тримата изключени народни представили и тримата общински съветници, които са обвинени по грозен начин", коментира Николай Дренчев.

Николай Дренчев и останалите двама народни представители не знаят и откъде точно са изключени - от парламентарната група или от партията. "Ние не се чувстваме предатели и не можем да бъде укорени в нито едно действие, което сме направили. Не сме направили каквото и да било, за да уроним престижа на партия "Възраждане", категоричен бе Дренчев.

Тримата стават независими народни представители. "Лично на мен работата на парламента ми се вижда много работа на празен ход, особено от позицията на "Възраждане" - глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно, и далеч от това, за което избирателите ѝ мечтаят. Няма да ми липсва, ако напусна партията и истината е, че в момента мисля за този вариант. Просто не мога да го направя в рамките на няколко минути. Най-много се чувствам изморен", сподели емоциите си Дренчев.

За брата на Николай Дренчев, Димо Дренчев и работата му във формацията на Костадин Костадинов, изключеният вече обясни, че ще работи лоялно с "Възраждане" до момента, в който го търпят. Малко го гледат вече на криво, но в момента той е единственият им капацитет в Комисия по бюджет и финанси, посочи Николай Дренчев.

На въпрос на News.bg дали след като напусне партия "Възраждане" ще направи своя собствена партия, Николай Дренчев заяви, че към настоящия момент не е мислил да прави политически проект и към момента такава тема не стои на дневен ред.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати