Четвъртък, 02 Май 2024
           
Новини

Софиянци с цветя и запалени свещи отдадоха почит на Навални – бореца за свободна Русия

   
Софиянци с цветя и запалени свещи отдадоха почит на Навални – бореца за свободна Русия

Няколко стотин софиянци се събраха тази вечер пред Руското посолство в София, за да изразят гняв за убийството на руския опозиционер Алексей Навлани от режима в Кремъл и да се поклонят пред паметта му.

navalni_pamet3.jpg

Бдението със свещи и портрети на Алексей Навални е инициирано от бившия военен министър  Николай Ненчев, Валентин Симеонов, Атлантически съвет на България и групите „Руската убийствена политика за България“ и „Освобождение“.

Софиянци запалиха стотици свещи в памет на бореца за свобода на Русия и застлаха с цветя градинката пред посолството.

Путин е убиец! Страх го е от Свободата и съпротивата срещу властта му! За да се задържи на власт той ликвидира всичките си опоненти и нападна редица държави. Кървави войни с жертви деца и жени! Разстрелва невинни и убива враговете си! Последният му голям вътрешен враг беше Навални. Той се върна доброволно в Русия за да вдъхва надежда на съпротивата срещу Путин – вътре и извън авторитарна Русия. Той знаеше, че дава живота си в жертва на Русия и срещу Путин, но непоколебимо го направи! Целият свободен свят скърби за Навални, но още по-силно виждаме злото в лицето и властта на убиеца Путин, изтъкна в словото си Николай Ненчев. Скърбящите за смъртта му носеха плакати с надписа „Путин е убиец“, „Спрете Кремъл“, „Русия е империя на злото“, „Вън Русия от България“ и скандираха „Путин – убийци“.

navalni_pamet1.jpg

Прочетен бе и апел от Атлантическия съвет на България, който предлага  в памет на Алексей Навални, частта от бул. "Драган Цанков" между ул. "Никола Мирчев" и бул. "Пейо К. Яворов" да бъде преименувана на бул. "Алексей Навални". Така адресът на посолството на Руската федерация ще бъде бул. "Алексей Навални" 28.

От Руското посолство, управлявано от путинистката Елеонора Митрофанова запазиха пълно мълчание.

navalni_pamet4.jpg