Вторник, 07 Май 2024
           
Новини

Прокурорският син от Перник може и да излезе от ареста

   
Прокурорският син от Перник може и да излезе от ареста
  BGNES

Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, може и да излезе от следствения арест, където лежи от няколко месеца. Във вторник районният съд в София постанови, че той може да бъде освободен срещу 3500 лв. гаранция по дело за отправена заплаха към бившата ми приятелка. Решението не е окончателно.

Михайлов обаче е подсъдим и по друг процес – за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди. По това дело той е с мярка домашен арест. Т.е. ако тя не бъде променена, той ще трябва да си стои вкъщи.

Проблемите на прокурорския син с правосъдието се превърнаха в истинска сага. До лятото на 2022 г. нито МВР, нито прокуратурата се интересуваха от него. Тогава обаче семейството на футболен треньор от Перник се оплакаха, че мъжът е бил пребит от прокурорския син. След това започнаха да излизат данни и за други посегателства. Така скандалът се разрасна, а Михайлов бе задържан. След това бе освободен за кратко под домашен арест, но след признание е национален ефир, че излиза навън, набързо бе върнат зад решетките.

Нито едно от делата срещу прокурорския син не е завършило дори на първа инстанция. Баща му също бе арестуван по обвинение, че е пребил жена си. Тя отрече такова нещо да се е случвало и каза, че е паднала.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати