Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини

Съучениците на изчезналата Ивана от Дупница с трогателен жест

   
Съучениците на изчезналата Ивана от Дупница с трогателен жест
  BGNES

Съучениците на изчезналата Ивана от Дупница с трогателен жест.

Младежите от Професионална гимназия по хранително-вкусови и химични технологии символично казаха ДА на приятелството и надеждатаи подадоха ръка към Ивана и към всички онези, които се чувстват сами.

Това стана ясно от публикация на страницата на гимназията във Фейсбук. Те публикуваха снимки, на които се вижда, че са вързали розови панделки. 



"Ние сме млади и често не осъзнаваме грешките си. Не осъзнаваме, че с действията си можем да нараним родители, учители, приятели, съученици, себе си. Но се учим. Бавно и полека осъзнаваме какво оръжие държим в ръцете си - единство! И вече знаем как да го използваме.

Ние, учениците на ПГ ХВХТ, заставаме заедно със своите учители и отправяме апел към Ивана да се върне при нас, защото вярваме, че надеждата, която крепи сърцата ни, е била с нея през всичките тези дни и ще я върне здрава и невредима на прага на нашето училище", написаха те.

По-рано стана ясно, че Районната прокуратура в Кюстендил е образувала досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице по случая с изчезването на 17-годишната Ивана от Дупница. Това е стандартна процедура при подобни случаи, което дава водеща рамка за разследването, информира БНТ.

Ако на по-късен етап се появят достатъчно доказателства и стане ясно, че се касае за друго престъпление, производството може да се преобразува по друг член.

Седми ден без следа: Продължава издирването на Ивана от Дупница

Вече седми ден издирват 17-годишната тийнейджърка. Още вчера периметърът на издирването ѝ бе разширен. Тя изчезна от училище в четвъртък (22 февруари) и оттогава няма следа от нея.
 



В понеделник следобед стана ясно, че внезапно профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи е сменена, а след това от неин профил бяха писани и коментари.

Веднага след това експерти по киберсигурност се намесиха и се опитват да установят кой е сменил профилната снимка на момичето във Facebook.