Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини

След срива на Facebook и Instagram: Има ли риск за данните и паролите ни

   
След срива на Facebook и Instagram: Има ли риск за данните и паролите ни
  BGNES

Срив на социалните платформи Facebook и Instagram във вторник. Проблемът засегна всички приложения на компанията Meta, включително приложението за комуникация Messenger, както и Threads.

Според експерти сривът е засегнал потребители от цял свят и е бил един от най-големите за компанията. Темата в студиото на „Здравей, България” по NOVA коментираха експертът по киберсигурност Любомир Тулев и психологът Лилия Стефанова.

По думите на киберексперта проблемът е бил вътрешен за Meta, като данните и паролите на потребителите по никакъв начин не са били застрашени.

„Известно е, че когато човек скролва, се отделя голямо количество допамин, който пристрастява към социалните мрежи”, посочи психоложката. По думите ѝ бягството от реалността е друг фактор, който привлича потребителите.

Говорителят на Meta Анди Стоун съобщи, че технически проблем е довел до затруднения при използването на услугите на компанията от някои потребители. „Решихме проблема възможно най-бързо за всички, които са били засегнати, и се извиняваме за причиненото неудобство”, каза той. Компанията не е отговорила на допълнителни въпроси относно причината за срива.