Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Борисов: С това поведение ПП–ДБ ни пратиха в ръцете на Радев

   
Борисов: С това поведение ПП–ДБ ни пратиха в ръцете на Радев

С това си поведение днес те ни пратиха в ръцете на президента Радев. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира подаването на оставката на Николай Денков и кабинета, пише Dariknews.

"Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента - Денков дойде, хвърли си оставката и си замина с кабинета, за да не участват в дебатите. Питам ги - така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката", попита той.

По думите му "тези хора" (ПП-ДБ) играят игра и искат да има виновен - ГЕРБ "за това, че отиваме на избори". "Трябва да излезем ние виновни, ама аз не искам да излизам виновен. Затова съм изпратил с дамите им дамски екип. Ако намерят кардинално решение - ще се подпиша. Но иначе те започват да се събират лидерите им на думи, накрая дойдат и дамите им, аз нямам работа в такъв панаир и не искам да участвам в него", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него от ПП-ДБ днес са предопределиха как се ще се случат нещата и не вижда позитивно решение на този цикъл за ротация. "Днес нямаше министри, нямаше никой в пленарната зала. Щом искат избори, те ги провокират. Трябваше бъдещият премиер да е в пленарната зала днес с Денков", съобщи той.

"Съжалявам за тона, но те го провокират. Те провокират избори. Като предстоят преговори, защо не разговаряхме снощи. Ние снощи в 17.50 разбираме, че правителството си е подало оставката, после я оттеглило, сутринта днес разбираме, че внасят оставката в НС", коментира Борисов.

"Ще преговаряме, избрали сме екипа. Казахме утре, събота, неделя да се изчисти всичко, тогава да преговаряме, аз в рояк лидери да седна срещу всичките войводи да им слушам претенциите, да ги удовлетворя, няма изход. Изходът го приключиха днес", допълни Борисов.