Неделя, 28 Апр 2024
           
Политика

Бойко Борисов: Има път назад. ПП-ДБ да се извинят

   
Бойко Борисов: Има път назад. ПП-ДБ да се извинят

Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя след изказаното и от двете страни. ПП-ДБ веднага да се извиняват и на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел.

Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание.  Той изтъкна, че от ПП-ДБ дори не са наясно с изискванията на Конституцията и с подписаните от самите тях преди 9 месеца споразумения. Партията искаше да отидем при президента с празна папка и да отидем на избори. Но аз оказах влияние да  не хвърлим държавата в хаус и да запазим стабилността. Не приемам обвиненията, че ние сме искали да вкараме ДПС във властта - нека те да обяснете отношенията си с ДПС, много по-близки са отколкото нашите. Освен това ПП-ДБ искаха да вкарат БСП през задния вход във властта. Но бях твърдо против, посочи Борисов.

Той обяви, че сега от ПП-ДБ въртят телефони и обясняват, че с втория мандат трябва да се действа, но това няма как да стане. Още ден два мога да  задържа ситуацията и ще ми се наложи да давам обяснения и да убеждавам депутатите на ГЕРБ, но повече не можем да търпим техните манипулации, заяви лидерът.