Неделя, 28 Апр 2024
           
Коментари

Репликите на раздора: „Тя е новото красиво лице на мафията“ и „Те са невъзпитани и ме награкват“

   
Репликите на раздора: „Тя е новото красиво лице на мафията“ и „Те са невъзпитани и ме награкват“

ГЕРБ иска извинение от ПП-ДБ и едва тогава партията би била склонна да се върне към преговори, обяви Бойко Борисов. В същото време той не спести някои квалификации към отсрещната страна, "наричайки ги невъзпитани".
 



Ето кои бяха репликите, които отвориха още по-дълбока пропаст между преговарящите партии.


По адрес на Мария Габриел

Кирил Петков заяви, че е имал "базово доверие" на Мария Габриел, но вчера то е било безвъзвратно загубено. "Тя се подаде на натиск на Борисов и предполагам и на натиска на Пеевски", каза той.

"Тя днес показа, че няма качествата да бъде премиер. Жал ми е за нея, а за г-н Борисов ме е срам", допълни Петков.

"Видяхме селски тарикатлъци", заяви от своя страна Асен Василев. "Това показва, че г-жа Габриел вече не е част от решението, а е част от проблема - може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България."

 



"Да бъда вписан като министър в кабинет, без да е взето моето съгласие, без да съм видял останалите участници в кабинета, без което аз не давам съгласието си за участие и така е било винаги. Това е акт или на наглост, или на безпардонност, или на безобразие, който нито един човек, който иска да стане премиер на тази държава, трябва да може да си позволи. Г-жа Габриел говори изключително красиво при президента. Видяхме монолог. Вместо красивите думи от Европа, които току-що прочетох, видяхме селски тарикатлъци", изтъкна още Асен Василев.

Тази сутрин Кирил Петков добави още от репликите в ефира на „Здравей, България” по NOVA. "Това не е нейната природа (Мария Габриел бел.ред). Защо позволи на Борисов да направи такава политическа измама. Мария Габриел направи огромна грешка, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Според мен тя не е искала да направи това, но е нямала силите да устои на натиска. Ако обаче е премиер и се поддава толкова лесно на натиск, какво ще се случи, когато имаме по-сериозен проблем в държавата. Това е големият въпрос", каза още Петков.


Борисов: Едно „извинявай“ може да ни върне на масата за преговори (ВИДЕО)

По адрес на Бойко Борисов

"За Борисов ме е срам, защото нито веднъж не се появи да преговаря с нас, не вдигаше телефоните, коментира Кирил Петков по адрес на Бойко Борисов. Той използва 4 жени, криейки се зад тях. Вълкът козината си мени, но нрава не. Борисов избра може би своята дружба с Пеевски пред България", допълни съпредседателят на ПП-ДБ.

"Може ли да си лидер на политическа партия и да знаеш, че хвърля държавата в хаос, и накрая да не седнеш на масата за преговори. Той (Бойко Борисов - бел. ред.) не се появи, той се скри, не си вдигна телефона. Не умирам да си говоря с Борисов въобще. Когато обаче си политически лидер, не може да се криеш зад 4 души, които буквално бяха изпържени", допълни Петков пред NOVA.
 


Борисов по адрес на Кирил Петков и ПП-ДБ

"Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано!", заяви на брифинг в парламента в сряда Бойко Борисов. 

"ГЕРБ има един лидер, а срещу мен застават пет - шест човека, награкват ме и след това пет-шест човека да ме говорят от телевизорите. Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано. И ако вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, вие ще искате ли такава среща?"