Събота, 27 Апр 2024
           
Развлечения

Лени Кравиц включва България в европейското си турне

   
Лени Кравиц включва България в европейското си турне

Бургас ще бъде спирка в предстоящото турне на американския изпълнител Лени Кравиц Blue Electric Light Tour през тази година.

Звездата ще изнесе концерт на Морска гара на 6 август като част от поредицата Burgas Summer Live, стартирала миналата година, съобщават организаторите от Live Nation и Fest Team.

Турнето носи името на най-новия 12-и поред студиен албум на певеца, който той записва в собственото си студио на Бахамите. В него той съчетава всичките си таланти като музикант, автор на песни, продуцент, актьор, автор и дизайнер.

Албумът включва колекция от 12 песни, в които той записва не само вокалите, но и голяма част от инструменталите с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. Освен тях обаче феновете могат да очакват изпълнения и на някои от най-големите му хитове през годините, сред които са Are You Gonna Go My Way, Fly Away и American Woman.

Концертът в Бургас ще е третият за Лени Кравиц в България. За първи път той гостува в София през 2008 г., а след изнася концерт в столицата и през 2019 г.

Преди седмица артистът получи звезда на холивудската Алея на славата.

Източник: БТА