Събота, 27 Апр 2024
           
Развлечения

"Господари на ефира" е близо до завръщане на екран

   
\
  nova.bg

Култовото предаване “Господари на ефира" е близо до завръщане на екран след повече от пет години пауза, пише Факти.

В момента текат преговори между продуцентите Маги и Джуди Халваджиян и водещите телевизии bTV и NOVA. Очаква се любимото шоу на зрителите отново да започне да се излъчва в национален ефир от есента.

Засега не е ясно кои ще са първите водещи на шоуто. През него минаха знакови имена като Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека, Малин Кръстев, Руслан Мъйнов, Мария Игнатова и още популярни актьори. В момента Зуека живее в Испания, а останалите му колеги са ангажирани в различни други формати, пише "Хотарена".

Шоуто стартира през 2003 година в несъществуващата вече телевизия "7 дни“. Шоуто имаше два периода в Нова телевизия от общо 12 години, а в рамките на три сезона беше и в bTV. Там започнаха и скандалите, след като продуцентите обвиниха телевизията в опити за цензура. Стигна се дори и до съдебен спор между "Глобал Вижън“ и тогавашното ръководство на "bTV Медия груп“.

По-късно предаването отново тръгна в ефира на NOVA, където бе излъчен последният епизод на 31 декември 2018 г. Една от основните причини за спирането на шоуто бе скандалът с репортера Димитър Върбанов. Той се направи на пребит и лежеше на земята пред склад във Велико Търново, но впоследствие инцидентът се оказа инсценировка. Репортерът веднага бе уволнен, но това доведе до сериозни репутационни вреди за предаването и падане на рейтинга. Въпреки това продуцентите на шоуто отново намекнаха за цензура.

"Спряха ни тези, които искат да лъжат и да крадат“, казва Джуди Халваджиян.