Неделя, 28 Апр 2024
           
Свят

Медведев за терористите от Крокус сити хол: Трябва да бъдат убити, и ще бъдат

   
Медведев за терористите от Крокус сити хол: Трябва да бъдат убити, и ще бъдат

Кремъл заяви, че не участва в дискусиите за връщане на смъртното наказание, започнати от високопоставени съюзници на президента Владимир Путин след атентата край Москва, съобщава "Ройтерс".

При нападението - най-смъртоносното в Русия от две десетилетия насам след обсадата на училището в Беслан през 2004 г., бяха убити 137 души, а други 182 бяха ранени.

"Сега много хора задават въпроси относно смъртното наказание. Тази тема, разбира се, ще бъде задълбочено, професионално, разумно проучена", подчерта Владимир Василиев, парламентарен лидер на партия "Единна Русия" в долната камара на парламента.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира каква да е участта на задържаните заподозрени в "Телеграм".

"Трябва ли да бъдат убити? Да, трябва. И ще бъдат", категоричен бе той.

Кремъл заяви, че няма да участва в разговори за премахване на мораториума върху смъртното наказание.

"В момента не участваме в тази дискусия", отвърна лаконично говорителят Дмитрий Песков на ежедневен брифинг

Припомняме, че в петък вечерта четирима мъже нахлуха в "Крокус сити хол" и откриха огън по множеството от хора точно преди рок групата от съветската ера "Пикник" да изпълни своя хит Afraid of Nothing ("Не се боя от нищо").

Нападателите - поне един от които е от Таджикистан, бяха задържани за тероризъм. "Ислямска държава" пое отговорност за атаката - твърдение, което Съединените щати публично подкрепиха. Американски служители посочиха, че по-рано този месец са предупредили Русия и разузнаването за предстояща атака.