Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Ешреф Ешрефов се закле като кмет на Омуртаг - за втори път и под домашен арест

   
Ешреф Ешрефов се закле като кмет на Омуртаг - за втори път и под домашен арест

Кметът на Омуртаг отново встъпи в длъжност.

На заседание на Общинския съвет в града областният управител на Търговище Гергана Цонева връчи на Ешреф Ешрефов символите на град Омуртаг в присъствието на 22-ма съветници, съобщава БТА.

Припомняме, че до повторното встъпване в длъжност на Ешрефов се стигна след ново броене на гласовете в три секции в общината от изборите през есента. След новото преброяване на гласовете в секционните комисии в селата Могилец, Беломорци и Омуртаг, Общинската избирателна комисия в Омуртаг реши, че Ешреф Ешрефов остава кмет.

За днешното му полагане на клетва бе дадено специално разрешение от съда, тъй като Ешрефов е под домашен арест по обвинение за престъпление по служба.

Напускането на дома му беше разрешено с постановление на Софийската градска прокуратура.

В постановлението от 22 март, с което разполагат адвокатите на Ешрефов, е записано, че се разрешава той да напусне жилището си за времето от 9:00 до 14:00 часа на 27 март и да положи клетва в сградата на Община Омуртаг. Изисква се в 7-дневен срок да бъдат представени документи, свързани с полагането на клетва и встъпването в длъжност.

От общинската администрация поясниха, че Ешреф Ешрефов е действащ кмет. Има упълномощени ресорни заместник-кметове, които изпълняват административно-организационните дейности и могат да представляват общината пред трети лица.