Събота, 27 Апр 2024
           
Свят

Водолази откриха телата на 2-ма от работниците, които загинаха при срутването на моста в Балтимор

   
Водолази откриха телата на 2-ма от работниците, които загинаха при срутването на моста в Балтимор

Водолази са открили телата на двама от работниците, които загинаха при срутването на моста в Балтимор. Те са били в червен пикап, на дълбочина от седем метра и половина. Останалите четирима продължават да са в неизвестност, но аварийните екипи смятат, че телата им може да са затиснати сред отломките.

Съоръжението се срути, след като 300-метров товарен кораб се удари в една от подпорните колони на моста. Основата версия беше за повреда в главния двигател на плавателния съд. Последните данни на разследващите обаче показват, че корабът е преминал поддръжка на двигателите на пристанището в Балтимор малко преди фаталния удар.

„Мостът е бил в задоволително състояние. Последната инспекция е извършена през май миналата година. Още не сме прегледали всички документи от нея, това ще бъде направено след като приключим с огледа на място. Оперативната и инженерна група успяха да се качат на борда снощи. Те обходиха кораба, в това число – мостика и машинното отделение. Търсеха електронни компоненти, както и записващи устройства, всякакви камери, всякакъв вид видеонаблюдение. Не откриха нито едно от тези неща, но търсенето продължава”, заяви Дженифър Хоумънди, началник на Националния борд за безопасен транспорт.