Събота, 27 Апр 2024
           
Новини

София спечели домакинството на ключова световна конференция за информационна сигурност

   
София спечели домакинството на ключова световна конференция за информационна сигурност
  МОН

Институтът INSAIT към Софийския университет „Св. Климент Охридски” спечели домакинството на един от най-престижните форуми в областта на криптографията и киберсигурността – Real World Crypto Symposium (RWC). От 26 до 28 март 2025 г. София ще посрещне световния технологичен елит за обсъждане на някои от най-актуалните теми в сферата на онлайн сигурността.

След Торонто, Токио, Амстердам, Ню Йорк и Пало Алто, столицата ни ще бъде домакин на водещите световни технологични компании и изследователски центрове в областта на киберсигурността и криптография, сред които Google, Amazon, Meta, Apple и др. Очаква се в дните на конференцията повече от 1 000 представители на бизнеса и науката от целия свят да вземат участие в нея.

Домакинството на INSAIT и София бе официално обявено на RWC’24, което се провежда през тази седмица в Торонто, Канада. Домакинството на световния форум е поредно признание за ролята, която играе институтът INSAIT и стъпка към позиционирането на България като център за развитие на технологии на регионално и световно ниво.

По време на конференцията участниците ще представят и обсъдят най-новите проучвания, свързани с криптографията и информационната сигурност като конфиденциалност и кохерентност на данните, аутентификация и др. Ще бъдат представени решения по казуси, които засягат сигурността на милиарди потребители на някои от най-популярните онлайн услуги в света.

Сред спонсорите на събитието са Amazon Web Services, Apple, Google, Casper и др.