Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Приключиха консултациите при президента за избор на служебен премиер

   
Приключиха консултациите при президента за избор на служебен премиер

Със среща със заместник-председателите на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров приключиха консултациите при президента, свързани с процедурата по избор на служебен премиер, пише БНР.

На излизане от президентството Тошко Тодоров каза, че има по-подготвени за поста и определи като "недоразумение", че техните позиции са в списъка, от който държавният глава може да избира служебен министър-председател: 

"Виждате какви недоразумения се получават. Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция. На вас ви е ясно - ние сме финансисти, работили в нашите сфери и сега трябва да присъстваме по силата на позициите. Това е недоразумение да се свежда до десет човека. Има много хора в тази държава, които заслужават да бъдат на тази позиция. Не смятаме, че аз и г-жа Грънчарова, говоря от нейно име, сме най-подходящите хора. Повярвайте, съпругата ми вече цял месец не спи, предполагам и съпругът на г-жа Грънчарова, ние имаме малки деца". 

Горица Грънчарова-Кожарева отказа коментар. По-рано президентът проведе срещи с омбудсмана Диана Ковачева, с подуправителите на БНБ Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров.