Сряда, 01 Май 2024
           
Бизнес

Промяна на изходите за вътрешни полети на „България Еър“ на летище София

   
Промяна на изходите за вътрешни полети на „България Еър“ на летище София

Вследствие на присъединяването на България в Шенгенското пространство от края на март 2024 г. се налага промяна и на летище София относно изхода, използван от пътниците за вътрешни линии в страната, оперирани от националния превозвач.

Летище София информира пътуващите лица, че считано от 03 април, всички полети до Варна и Бургас ще се осъществяват на изходите, разположени във вътрешната част на Терминал 2, а не на специално обособения изход Д1, както беше досега.

Пасажерите на „България Еър“, които пътуват до Варна и Бургас, се препоръчва да пристигнат на летището не по-късно от 2 часа преди полетното разписание, за да имат достатъчно време за целия процес по проверки, регистрация за полет и отвеждане към самолета.

Припомняме на пътниците, че предварителната регистрация за конкретния полет може да се направи онлайн в удобно за тях време и място, като по този начин се избягва чакането на дълги опашки на летището. При пътуване с багаж, той следва да се предаде за поставяне на етикет и регистрация за полета на обособено гише Drop off или Check-in на летището. Това може да бъде направено най-късно до един час преди планираното излитане на самолета. Пасажерите, които пътуват без багаж трябва да запазят бордната си карта в електронен вид или да я разпечатат и да пристигнат на летището най-късно 40 минути преди полета.

Националният превозвач на България предлага на своите пътниците удобно онлайн чекиране преди полет, както и възможността за заявяване на допълнителен багаж и избор на място в самолета онлайн. Повече информация относно всички предлагани допълнителни услуги можете да намерите ТУК.