Четвъртък, 16 Май 2024
           
Свят

Арестуваха кандидат-президент в САЩ

   
Арестуваха кандидат-президент в САЩ

Кандидатът на Зелената партия в президентските избори в САЩ Джил Стайн бе задържана на пропалестински протест, съобщи нейният предизборен щаб.

„Джил Стайн, ръководителят на нейния предизборен щаб Джейсън Кол и заместник-ръководителят на предизборния щаб Кели Мерил-Кайер бяха задържани във Вашингтонския университет в Сейнт Луис докато подкрепяха протест срещу войната в Газа“, бе съобщено в акатунта на Стайн в социалната мрежа X.

Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протеста, проведен на територията на университета. Той отбеляза, че „предизборният офис на Стайн подкрепя исканията на студентите и техния мирен протест в кампуса“.

Протестиращите разпънаха палатков лагер и поискаха да се прекрати акционерното участие на университета в Boeing, „който произвежда боеприпаси, използвани в продължаващия геноцид над палестинския народ в Газа, в близкия завод в Сейнт Чарлз“.

Джил Стайн е американска лекарка, активистка и политическа деятелка. Живее в гр. Лексингтън, щата Масачузетс. Тя бе кандидат за президент на САЩ от Зелената партия и през 2012, и 2016 г. Кандидатира се 2 пъти и за губернатор на Масачузетс – през 2002 и 2010 г.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати