Новият спонсор на "Левски" е "Национална лотария"

  09 Юли 2019, 14:34     2038      0

Снимка: © LAP.bg

"Левски" обяви, че компанията "Национална лотария" е новият спонсор на клуба. Хазартната фирма, която е свързана с Васил Божков, заменя "Ефбет", чието лого стоеше на фланелките на сините от декември 2018 г. Букмейкърската компания подписа тригодишен договор със сините в разгара на финансови сътресения в клуба преди анонсирани промени в собствеността.

"Играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия "Ружомберок", съобщиха от клуба.

"С Национална лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем "Левски" към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914 г. Това партньорство е много повече от спонсорски договор – това е социален проект", каза изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев.

Основният акционер в "Левски" Георги Попов, който е свързан с Васил Божков, е в Съвета на директорите на "Национална лотария". Божков, който преди ден беше на среща с премиера Бойко Борисов и ръководителите на останалите водещи клубове, също е в Съвета на директорите.

"Радваме се, че Национална лотария ще подкрепи един от най-обичаните български клубове. Много ни допадна стратегията на "Левски" за развитието на отбора и спорта в страната. Тя съвпада и с нашата политика, която се фокусира върху създаването на нови възможности за талантите на България и всички, които искат да постигнат големи спортни успехи", заяви Милен Ганев, управляващ съдружник на "Национална лотария".

"Национална лотария" е акционерно дружество, коeто заедно с "Ню геймс" АД организира лотарийните игри със същото име. Основни акционери и в двете през свои дружества са братята Димитър и Милен Ганеви, Васил Божков (който има сериозни инвестиции в хазарта) и Георги Попов.

Досегашният спонсор "Ефбет" също е свързан с Божков. Собственик на онлайн букмейкъра е близкият до него Цветомир Найденов. dnevnik.bg