От 1 юни НДК изнася програмата си в парка

  22 Май 2020, 14:44     1658      0

Снимка: iStock

От 1 юни зад сградата на Националния дворец на културата (НДК) в София ще заработи покрита платформа на открито, на която ще се представят част от културните събития на НДК, съобщи пресцентърът му. Решението е взето в отговор на кризата с коронавируса, заради която в последните месеци дружеството търпи огромни загуби.

На мултифункционалото пространство "Платформа А6" ще се провеждат част от събитията при спазването на всички противоепидемични мерки, уверяват от НДК. Покритата платформата с площ 1200 кв.м ще бъде изградена в парка зад двореца, в непосредствена близост до вход А6. Мястото миналата година беше тествано като лятна културна сцена на открито, а сега ще се надгради и в място за провеждане на всякакъв тип събития, включително конгресно-конферентни прояви, срещи, семинари, уъркшопове, корпоративни събития и др.


НДК изнася програмата си в парка


От НДК съобщават още, че ще си партнират с дружествата Joker Media Rental и Right Rental, които ще поемат финансовата и материалната инвестиция по платформата. "Платформа А6" ще подпомага и развитието на втора открита сцена - тази в подлеза пред входа на Театър "Азарян", която също ще се превърне в част от проекта.


"Платформа А6" ще има сцена с размери 18 на 6 м и отлично техническо оборудване, както и 360 места.


НДК е център за провеждане на културни и конгресни събития със статут на 100% държавно търговско дружество, което работи изцяло на пазарен принцип, без субсидии от държавата. /dnevnik.bg