Подполковникът от НСО остава в ареста

  22 Май 2020, 12:01     368      0

Снимка: vesti.bg

Подполковникът от НСО Борис Иванов остава в ареста. Той е обвинен като организатор на убийството на Станка Марангозова. Решението е на Софийския военен съд, информира БГНЕС.

Делото е гледано тази нощ, след като снощи от прокуратурата са внесли искане за определяне на най-тежката мярка "задържане под стража". 

В ареста остава и физическият извършител на убийството на Марангозова, съобщи БНТ. 

Обвиненият като помагач е с мярка за неотклонение "домашен арест".

Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че е била установена организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 г. до май 2020 г. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица, които са задържани за 72 часа.

Именно подполковникът от НСО Борис Иванов е сочен за ръководител на групата, който е разпределял задачите.

Според прокуратурата именно тази група е поела поръчката за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Тя бе застреляна в началото на октомври миналата година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.

Цената била 50 000 лева.

По непотвърдена информация поръчител е доведения син на бившия социален министър Емилия Масларова.

Срещу него тече дело за изнудване, а жертва на рекета била именно Марангозова. Преди време антикорупционната комисия е запорирала имущество за няколко милиона лева на Масларов.

В момента поръчителят се издирва с червена бюлетина на Интерпол. vesti.bg