Премиерът Борисов събра Домусчиев, Божков и Ганчев на среща

  08 Юли 2019, 13:50     2128      0

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща със собствениците на трите водещи футболни отбора Георги Домусчиев ("Лудогорец"), Васил Божков ("Левски") и Гриша Ганчев (ЦСКА-София).

На разговора присъстваха също главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев.

БГНЕС

По време на срещата бе обсъдено началото на футболното първенство у нас с оглед на спокойното му протичане. Собствениците на футболните клубове заявиха, че отборите им ще бъдат водени от принципите на честната игра.

БГНЕС

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на министър-председателя Бойко Борисов, че спомага за решаването на проблемите в българското първенство.

„Присъствах на тази среща, защото съм пряко заинтересован какъв ще общественият ред и как ще се държат агитките“, обясни вътрешният министър Младен Маринов, който отказа пред медиите да назове какви мерки е споделил пред премиера.

БГНЕС

„Нашият фокус ще е да не се допуска купуване на мачове и натиск върху съдии“, разкри Маринов и същевременно отказа да назове дали МВР има данни за заплашвани или бити рефери.

„Познавате ме, говоря само с факти, когато е отчетено от Прокуратурата“, добави той.
 

БГНЕС

Маринов отказа да коментира дали са говорили на срещата за уговорени мачове. Обясни, че премиерът единствено е поискал да се начертае план, който да пресича тази практика.

Новото футболно първенство започва на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое. dariknews.bg