Премиерът на Ирландия ще помага в борбата с Covid-19

  06 Април 2020, 15:07     2125      0

Снимка: economy.bg

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар поднови своето разрешително да практикува медицина и ще работи веднъж в седмицата, за да помага по време на кризата с коронавируса, съобщиха от кабинета му в неделя (5 април).

Варадкар е работил като лекар в продължение на 7 години преди да напусне професията, за да стане политик. Премахнат е от ирландкия регистър през 2013 година. През март 2020 той възобновява правата си на лекар и предлага помощта си на ирландската здравна каса (Health Service Executive – HSE). Той ще работи като лекар веднъж в седмицата в области, които са част от практиката му като лекар, уточняват от кабинета.

Според информация на Irish Times премиерът помага с телефонната оценка. Всеки, който може да е бил изложен на коронавирус в страната, се оценява първоначално по телефона.

Варадкар идва от семейство с богата история в медицината. Баща му е лекар, майка му - медицинска сестра. Неговият партньор, двете ,у сестри и техните съпрузи също са здравни работници, уточнява още изданието./Economy.bg