Президентът Румен Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за начина на тяхното управление

  20 Февруари 2020, 11:29     1523      0

Снимка: БГНЕС

Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.

Това коментира президентът Румен Радев в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Поводът за думите му е декларацията на ГЕРБ, в която управляващата партия настоява държавният глава да се извини, защото паметта на Апостола на свободата е била "поругана под неговия патронаж". ГЕРБ нарече това политически гаф.

На 19 февруари, в речта си по повод 147-годишнината от гибелта на Васил Левски, президентът заяви, че "свободното слово, честните избори, разделението на властите днес са похитени". "И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?", добави Радев в словото си.