Протести срещу мръсния въздух в София

  13 Февруари 2018, 09:25     467      0

Снимка: Официален сайт

Жители на столичния квартал "Красна поляна" излизат на пореден протест срещу мръсния въздух и Виетнамските общежития.  Хората прибягват до все по-нетрадиционни методи, за да привлекат и насочат вниманието на институциите и медиите към проблемите в района. Видеоклип с хип-хоп звучене оказва мястото и времето на днешния протест, съобщи "България он ер".

Повече от година те се борят със замърсяването на въздуха и настояват за спешни мерки за премахването на Виетнамските общежития.

"Появи се нов проблем. На входа Западен парк има новопостроено гето, което допълнително замърсява околната среда. То се разширява постоянно, а обитателите му, клошари, влизат непрестанно с колички, пълни с боклуци и изсичат парка, за да използват дървата за отопление", каза един от протестиращите.

Te са категорични, че е необходимо да бъде поставена жандармерия, която денонощно да охранява парка.

"Искаме Виетнамските общежития да бъдат премахнати, да ни се даде срок, в който това ще бъде извършено и институциите да обърнат внимание на мръсния въздух, който всеки ден ни трови", допълниха още гражданите.

Поредният протест на жителите на "Красна поляна" е тази вечер от 18.00 ч. на кръстовището на бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич"./dir.bg