Разкриват още едно отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в София

  07 Април 2020, 14:44     2294      0

Снимка: публикация на Йорданка Фандъкова

Разкриват още едно отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в общинска болница – 10 легла в Първа градска болница. Отделението по Пулмология вече е преоборудвано в отделение за лечение на заразени с коронавирус. Осигурен е отделен вход, така че болницата да продължи и лечението на други пациенти. Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и са проведени обучения на персонала, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението вече започна дежурства.

Директорът на болницата проф. Димитров, д-р Вълев, д-р Михалова и д-р Витков поемат отделението.

Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и очаква се доставка на още, включително и такива за многократна употреба. С тях ще се подпомагне и работата на общинските болници, в които се разкриват отделения за пациенти с COVID-19.

Предстои разкриването на още две отделения за заразени с COVID-19 - в Четвърта градска болница с 5 легла и Пета градска – с 10 легла плюс 2 интензивни.

Първото отделение за лечение на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница. През него до момента преминаха 14 пациента. Благодарение на проф. Иво Петров и дарение от кметове на райони от ГЕРБ-СДС в него са внедрени високотехнологична система за телемедицина. Специални устройства, поставени върху пациентите, следят в реално време физиологичните показатели, а данните се проследяват и в медицинския център на „Сити Клиник“.