Сравняват ни с Русия по употреба на допинг

  10 Януари 2019, 15:00     950      0

Снимка: OFFNews

Името на България беше посочено като отрицателен пример в борбата с допинга през годините, а мащабите на злоупотребите със забранени вещества сравнени с тези на Русия.

Това стори германският журналист Ник Батлер, който работи в тв канала ARD, излъчил доста материали за употребата на допинг в Русия. Батлер е бил част от екипа на Хайо Зепелт, подготвил филма "Тайният допинг: Как побеждава Русия".

Повод за думите му стана информацията, че България, Испания, Румъния и Русия кандидатстват за домакините на младежката олимпиада през 2024 година. Според Батлер България, Русия и Испания са страните, които са водещи в употребата на забранени вещества.

"България и Испания могат да се състезават с Русия в допинговите рекорди. Румъния пък загуби позорно борбата с Лозана за младежката олимпиада през 2020 година с 10:71 гласа", написа Батлер в Туитър. Процесът по избора на домакин ще стартира през тази година, а окончателният избор ще бъде направен през 2020 година. Последната младежка олимпиада се проведе през 2018 година в Буенос Айрес. /offnews.bg