Топгримьорката Светлана Арсова направи открит урок за Св. Валентин в хотел "Маринела"

  11 Февруари 2019, 00:51     3294      0

Топгримьорката Светлана Арсова направи в неделя в зала „Киото“ на хотел Маринела открит урок по грим за Св. Валентин, организиран от "Ивентс БГ" и ABCnews.bg. На него участваха над 25 дами, които искат да се научат да се гримират сами по-добре. Събитието е инспирирано от Празника на любовта и омайното вино, в който вие може да впечатлите с модерна и приказна визия, заяви Арсова.

Урокът беше в няколко посоки:

Как да започнете и да свършите един грим
Как да подберете подходящи цветове спрямо очите, косата и личния ви темперамент
Как да изберете червило
Какви сенки да си вземем
Подходящи марки и продукти
Техники за издръжлив грим
Техники за гримиране за събитие на живо и едновременно с това да изглеждате добре и на снимки (включително фейсбук и инстаграм)
Техники за лепене на мигли
Техники за допустимо уголемяване на устни
Техники за издължаване на очи, съобразени с овала на лицето
Техники за повдигане на скули и сияйност на кожата 

Бъдете цветни и магнетични, блеснете на празника със сияещи очи и сексапилни устни, каза Светлана Арсова. Всеки участник получи по една луксозна книга за грим "Модерна и приказна" от Светлана Арсова, която е придружена от видео уроци и личен автограф от нея.

Светлана Арсова е сред най-добрите професионални гримьори у нас. Тя е основател и преподавател в школа ”Гримирана” (2006 г.), от която излизат много специалисти в тази сфера. Била е официален гримьор към модна агенция “Visages” и е гримирала модели за сп. “Vogue”, “Versace” (Fashion clothing), “Escada” (Daywear), “La perla” (Womenswear), “Carducci” (designer). Работила е с почти всички български дизайнери: Жана Жекова, Стоян Радичев, София Борисова, Христо Чучев и др.

Светлана Арсова е и професионален гримьор на известни личности от шоубизнеса в България - водещи, гости и участници в национални телевизии, реалити формати и конкурси, aртисти от българското кино и театри. Участвала като специален гост гримьор с нейния екип на “Фешън уик” и е главен арт гримьор в студио “Флейм”, където се създават най-добрите рекламни видеоклипове.
Светлана Арсова работи и в чужбина. За посрещането на 2019 г. гримира гости и звезди в хотел "Кемпински" в зимния курорт Сейнт Мориц в Швейцария. Правила е грим още в Италия. Автор е и на книгите “Гримирана” (2005 г.) и “Приказна” (2017 г.).