Цеко Минев: Влизаме сред най-големите в ските

  29 Ноември 2018, 15:45     5179      1

Снимка: БФСки

България влиза след най-големите в ски спорта, коментира на пресконференция по повод предстоящата Световна купа по ски алпийски дисциплини в Банско президентът на БФСки Цеко Минев.

Състезанието ще се проведе на 22-24 февруари 2019 г.

Цеко Минев изрази изключително задоволство от факта, че Банско ще е домакин на събитие от такъв ранг за първи път. Той сравни курорта с най-именитите - Кицбюел, Вал ди Зер и Бийвър Крийк. Минев обяви, че ги очаква сериозна работа до 22 февруари и се похвали, че ние сме единствената страна, събрала всички световни звезди за направата на промо клип за състезанието и за България като зимна дестинация.

Гордеем се с факта, че от 10 години в Банско се провеждат състезания от Световната Купа, обяви на свой ред Георги Бобев - вицепрезидент на асоциацията. Сумарно през годините надпреварите в Банско са гледани от над половин милиард души. Международният отзвук също е сериозен - 25 телевизии в света отразяват пряко случващото се тук, посочи той.

Виктор Гичев от организационния екип разказа какъв е планът за подготовка. Всичко стартира на 9-ти февруари, тъй като на 10 ще има контрол на снега. В началото подготовката ще се води от 65 души, които може да достигнат 180. Организаторите нямат притеснения за твърдостта на снега нито пък за качеството му. Тази година ще опитат да увеличат зрелищността на състезанията, като се направят повече вълни и скокове.
Организаторите не пропуснаха да поздравят скиора Алберт Попов за успеха му, след като спечели своите първи точки за Световна купа, завършвайки 20-и в първия слалом за сезона - в Леви, Финландия.

Камен Златков също ще вземе участие в Банско. Радослав Янков бе специален гост и получи награда от А1, които са един от спонсорите на БФСки. /offnews.bg

Мартин30.11.2018 г., 11:44 ч.

Още една Световна купа в България благодарение на Цеко!