Задържаха 23 годише, муле на ало измамници

  13 Февруари 2018, 11:51     594      0

Снимка: Glas.bg

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора задържаха 23-годишен участник в телефонна измама, съобщиха от полицията.

Действията по разследването започнали на 31 януари, когато помощ в полицията потърсила от 76-годишна жена от Чирпан. Тя обяснила, че на домашния й телефон се е обадил непознат, представил се за комисар в полицията, обяснил, че се провежда операция по залавяне на телефонни измамници и я убедил да съдейства за разкриването им.

За целта жената предоставила 12 000 лева и златни накити, които по нареждане на мнимия полицай оставила пред входната врата на дома си.

В резултат на предприетите в рамките на образуваното досъдебно производство оперативно – издирвателни действия, служителите на РУ – Чирпан и колегите им от ОДМВР- Стара Загора установили и задържали 23-годишен мъж от село Дъбово.

Изяснено е, че мъжът е изпълнявал ролята на „муле“ в престъпната схема. Той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.209 от НК, а разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вевести.бг съветва на читателите си често да напомнят на по-възрастните си роднини и близки да не дават пари и ценности на непознати хора, които им се обаждат по телефона!/vevesti.bg