Събота, 13 Авг 2022
           
Свят

С държавни почести в Рим погребаха председателят на ЕП Давид Сасоли

  14.01.2022 17:45  
С държавни почести в Рим погребаха председателят на ЕП Давид Сасоли

С държавни почести в Рим беше погребан председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, който почина във вторник на 65-годишна възраст. 

Италианският премиер Марио Драги, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел бяха сред отдалите почит на бившия журналист и дългогодишен евродепутат.

Опелото се състоя в базиликата "Света Мария на ангелите и мъчениците" в италианската столица. Ковчегът с тленните останки на Сасоли беше покрит с флага на ЕС и внесен в храма под шпалир от почета стража. 

Хиляди хора се стекоха за да кажат "последно сбогом" на председателят на ЕП в Рим.
 

,  

Сасоли почина рано във вторник на 65-години в болница в италианския град Авиано. Той беше хоспитализиран там още на 26 декември заради усложнения с имунната система.

В основата на смъртта на Сасоли е влошаване на здравето и на състоянието на имунната му система, дължащо се на миелом - тумор на кръвта. Сасоли никога не е говорил публично за това свое заболяване.

Преди шест месеца председателят на ЕП е развил двустранна пневмония, причинена от бактерия легионела. Той се възстановил, но преди Коледа миналата година, здравето му отново се влошило. /dariknews.bg

Анкета

Да се явят ли заедно на предсрочни избори Продължаваме промяната и Демократична България?


Резултати