Събота, 27 Апр 2024
           
Бизнес

Нови и още по-изгодни условия от А1 с роуминг плановете за бизнеса и потребителите

   
Нови и още по-изгодни условия от А1 с роуминг плановете за бизнеса и потребителите

Клиентите на А1 вече могат да се възползват от още по-атрактивни условия за разговори и мобилен интернет по време на пътуване в чужбина. С новите условия на тарифен план A1 Roaming Revolution частните клиенти на телекома ще могат да ползват в Европейския съюз минути, SMS и MB според националния си план и политиката за справедливо ползване. А в над 100 дестинации извън ЕС ще разполагат с преференциални цени за разговори и 500 MB срещу дневна такса по зони, започващa от 4,99 лева.

Бизнес клиентите на А1 също могат да се възползват от по-добри условия с обновения роуминг план Business Roaming Revolution без дневна такса в рамките на ЕС при потребление до 1000 МВ на ден.

По време на пътуване в чужбина клиентите ще бъдат таксувани за роуминг услуги според зоната, в която са, а не на държава, както досега. Отпада и таксата за реактивация при спиране и повторно включване на роуминг плана. Така дори при по-дълги пътувания, с повече включени дестинации, те могат да предвиждат разходите си за комуникационни услуги. С по-благоприятните условия на роуминг тарифите потребителите вече няма да се нуждаят да спират мобилните си данни и да разчитат само на Wi-Fi мрежи.

За Македония, Сърбия, Турция и Великобритания (Зона 2) роуминг планът предоставя на частните клиенти неограничени минути за разговори и 500 MB дневно срещу такса от 4,99 лева. За бизнес потребителите в плана са включени 1000 МВ, а дневната такса в тази зона е 5,99 лева без ДДС.

В Зона 3 са включени 18 държави, сред които Швейцария, Черна гора и Албания, а пътуващите абонати на А1 могат да се възползват от 500 MB дневно и преференциална цена от 0,59 стотинки на минута срещу 9,99 лева на ден. В зона 3 бизнес клиентите ще могат да разговарят на цена от 0,49 лева на минута и да сърфират в рамките на 1000 МВ срещу 14,99 лева без ДДС на ден.

Четвъртата зона включва най-голям брой държави, сред които екзотичните дестинации Египет, Тунис, ОАЕ, Малдиви, Доминиканска република, Катар, Виетнам и много други. Пакетът за Зона 4 е на дневна цена от 19,99 лева и включва 500 MB и 1,99 лева цена на минута за изходящи и входящи повиквания. За бизнес абонатите са предвидени 1000 МВ на ден, дневната такса в тази зона е 29,99 лева без ДДС, а цената за минута разговор е 1,59 лева без ДДС.

Всички страни, които не са включени в останалите зони, попадат в Зона 5. Тя е без дневна такса, като за частните клиенти цената за 1 MB е 9,99 лева, а за бизнес абонатите – 7,99 лева без ДДС. Входящите и изходящи повиквания за потребителите струват 2,99 лева на минута, а за бизнес клиентите - 1,99 лева без ДДС на минута.

Революционните роуминг планове на А1 предлагат на клиентите спокойствие и сигурност при пътуване в чужбина. С тях абонатите могат да комуникират свободно и да използват интернет на преференциални цени в над 130 държави в цял свят. През мобилното приложение Моят А1 клиентите лесно могат да управляват плановете и разходите, свързани с тях, както в Европа, така и по целия свят.

Новите революционни условия на роуминг плановете могат да бъдат активирани еднократно чрез безплатен SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17280 (за частни клиенти), на номер 17920 (за бизнес клиенти) или през платформата Моят А1.