Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Велислав Величков: МВР е покровителствало тежка престъпна група, ако се окаже че Марто Нотариусът им е бил сътрудник

   
Велислав Величков: МВР е покровителствало тежка престъпна група, ако се окаже че Марто Нотариусът им е бил сътрудник

Сега се правят опити да се заметат всички следи около Пепи Еврото, прекратено е производство срещу него. Прокурорът, който му е образувал дело, сега е наказан и срещу него се е стартирало производство. Става дума за замитане на следите на хората, които са ходили в митичния клуб „Осемте джуджета“.  Това изтъкна по Нова ТВ адвокат Велислав Величков, от „Правосъдие за всеки„.

Той е категоричен, че парламентарната комисия може да свърши много работа, като извика всички имена, които са замесени в скандалите. И да се разшири кръга от Марто Нотариуса до „Осемте джуджета“. А събраните данни от парламентарната комисия, могат да станат повод да се сезира прокуратурата. Друг е въпросът дали тази специална комисия иска да стигне до върха на зависимите и обвързани лице. Например прави впечатление, че сериозни юристи, като Бойко Рашков не участват в нея, а са вкарани хора, които нямат дори юридическо образование. По-скоро имам усещането, че целта е да се изпусне общественото напрежение. Проблемите и сега отново се въртят около длъжността на главния прокурор. Заради това ние от години предлагаме да се махне институцията на главен прокурор, настоя Величков. Той коментира и темата, защо вътрешният министър Стоянов оказва да даде информация, дали Марто Нотариуса е бил свързан с МВР. 

Не ни казват истината, защо е неудобно за МВР. Така се обяснява и синият буркан, който е имал автомобилът му, включително и полицейската охрана пред частния му клуб. Ако е така ще излезе, че МВР е покровителствало тежка престъпна група, която е имала и силно влияние в правосъдната система. На него му е трябвало не просто политически, а институционален чадър. Трябва да бъдат изслушани и свързаните с Нотариуса  адвокати, така и гражданите, които са били изнудвани от него.

Ако парламентарната комисия не си свърши работата, нищо няма да бъде разплетено, предупреди Величков.