Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини Спорт

С водно оръдие и 3 охранителни периметъра СДВР ще пази реда на конгреса на БФС

   
С водно оръдие и 3 охранителни периметъра СДВР ще пази реда на конгреса на БФС

Два абсолютно идентични сигнала за купуване на гласове за избора на президент на Българския футболен съюз (БФС) са подадени до настоящия момент от различни хора. Извършена е проверка и засега информацията не се потвърждава, но работата по случая продължава. Това съобщи началникът на сектор "Масови мероприятия" при СДВР Иван Георгиев на брифинг за мерките за сигурност във връзка с предстоящия конгрес на БФС в хотел "Маринела" в София в петък, пише News.

Полицията разполага с информация, че футболни фенове, включително от страната, ще се съберат около сградата, за да изразят своето мнението си за или против кандидатите за шеф на футболната централа. В тази връзка СДВР предприема мерки за осигуряване на реда и пътната безопасност в района. За желаещите да присъстват в прилежащата територия ще бъде обособено място извън хотела, от където да следят събитието - в градинката "Св. Мина" около храм "Въздвижение на Св. Кръст господен".

Ще се извършват проверки на филтровъчни пунктове в три кръга в района на хотела, както и от мобилни екипи. По думите на Иван Георгиев ще бъдат прилагани най-строги мерки спрямо нарушителите на обществения ред, които носят забранени вещи и могат да извършат противообществени прояви. Той увери, че полицаите ще бъдат безкомпромисни. Охраната в самата сграда на хотел "Маринела" е ангажимент на БФС. За целта за наети три фирми.

Около 15 ч. днес служителите на реда започват да заемат позиции за обезпечаване на територията на събитието. За момента не се предвижда затваряне на улици. Ще бъде осигурено присъствие на достатъчно полицаи, а при нужда ще бъдат извикани и още. На място ще е и едното водно оръдие, а при необходимост ще бъде пратено и второто.