Неделя, 28 Апр 2024
           
Политика

Денков: Предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет не е съгласуван с ПП-ДБ

   
Денков: Предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет не е съгласуван с ПП-ДБ
  БТА

Предложеният от ГЕРБ-СДС кабинет не е съгласуван с ПП-ДБ, заяви Николай Денков на влизане в централата на „Кърниградска“.

Не бяхме запознати с този състав, добави Денков, чието име фигурира в проектокабинета, представен от Мария Габриел пред президента като кандидат за вицепремиер по европейските въпроси.

"Изненадани сме от това, което беше предприето", заяви и Атанас Атанасов от ПП-ДБ. Нека да обсъдим, посочи той. На заседанието на парламентарната група на ПП-ДБ присъстват Асен Василев и Кирил Петков.

Запитан как би гласувал за предложения състав на кабинета на Мария Габриел, депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев заяви, че всичко зависи от това, кои са имената вътре и зависи от това дали има споразумение. "Зависи от много неща, които сега няма как да ви кажа", коментира той.

"Аз съм заявил от първия ден, че когато дойде време за ротацията, ако трябва да си отида, ще си отида, ако трябва да продължавам, продължавам", коментира Кирил Вътев, като обясни, че е изненадан, че остава в правителството.

Той съобщи, че не е участвал в преговорите, за да може да коментира какво се е случило.
Очаквайте още подробности.

Източник: БТА