Неделя, 05 Май 2024
           
Политика

Денков: Пеевски е доказано корумпиран, за ротацията явно разговаряхме с него, вместо с Борисов

   
Денков: Пеевски е доказано корумпиран, за ротацията явно разговаряхме с него, вместо с Борисов

Защо трябваше да бъде сменен два дни преди края на НС председателят на НЗОК? Защо трябваше да го сменим в нарушение на конституцията? Това, което допусна Желязков, е грубо нарушение на реда и Конституцията.

Това заяви пред Би Ти Ви бившият премиер Николай Денков.

Усещането, че можем да правим каквото си искаме, трябваше да бъде пресечено. Пеевски може да говори много неща, но той е доказано корумпиран по американското и по английското законодателство, каза Денков. Нека да обясни защо е в списъка Магнитски и защо не може да лети от България в чужбина, той се опитва да създаде друга паралелна реалност, уточни тезата си Денков.

За ротацията, бившият премиер повтори, че „когато започна разговорът на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, ние всъщност разговаряхме с Пеевски, а не с Борисов“. Изборът беше или правим правителство, или се връщаме обратно към служебните правителства. Понеже имате служебно правителство се оказа, че между Коледа и Нова година енергийният министър на Радев сключва едно споразумение, заради което ние плащаме на турската фирма Боташ в момента. Ние имахме наша програма. ГЕРБ казаха, ама вече трябва по нашата програма, но ние отказахме, подчерта Николай Денков.

Докато можем да даваме резултати, има смисъл да се управлява, според мен давахме резултати, заяви Денков. Ако се огледате ще видите, че почти всеки човек в България беше положително докоснат. За конституционните промени се твърди, че са лошо, а този, който го твърди, се опитва да скрие, че този тип правителство преходно го има и в други държави. Ние не искахме президентът да прави каквото си иска. Има начин как да се контролират силите. Договорът с "Боташ" е резултат от едно такова управление, коментира Денков.

За скандала около главния секретар на МВР Живко Коцев, Денков каза, че Живко Коцев няма нищо общо с контрабанда.

"Ако някой твърди, че е покровителстван канал за контрабанда, ще трябва да го докаже", уточни още Денков.