Събота, 27 Апр 2024
           
Политика

Три часа ПП-ДБ мълчат дали ще преговарят с ГЕРБ-СДС

   
Три часа ПП-ДБ мълчат дали ще преговарят с ГЕРБ-СДС

ПП-ДБ отказаха коментар дали преговорите с ГЕРБ продължават, предаде репортер на БГНЕС.

Вече три часа журналистите чакат отговор от малката коалиция дали преговорите с партията на Борисов ще продължават за реалното изпълнение на първия мандат за съставяне на кабинет или ще отиваме на предсрочни парламентарни избори.

Преди минути ПР-ът на ПП Найо Тицин обяви, че изявления няма да има.

Припомняме, че тази сутрин лидерът на партията Бойко Борисов и излъченият кандидат за министър-председател Мария Габриел дадоха брифинг за медиите, в който уточниха, че са готови да продължат разговорите за кабинет с ПП-ДБ, но само ако получат извинение от формацията. Те също така увериха коалицията, че са готови да направят реформа в службите за сигурност.

Вчера Мария Габриел върна папката за съставяне на кабинет на президента с пълен състав от министри, но по-късно съпредседателите на ПП-ДБ заявиха, че съставът на кабинет и предложеното споразумение към него не е съгласувано с тях. Обвиниха Мария Габриел, че е "красивото лице на мафията" и, че се е извършила "политическа измама", тъй като в обявения състав на правителство е имало хора, които не са знаели, че са в него.

Все пак тази сутрин премиерът в оставка и предложен за вицепремиер по управление на европейските средства в кабинета "Габриел" Николай Денков заяви, че преговорите трябва да продължат, за същото призова и съпредседателя на ДБ ген. Атанас Атанасов.

Все още няма и никакви коментари от страна на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, както и от съпредседателя на ПП Кирил Петков.