Неделя, 28 Апр 2024
           
Спорт

Днес стават ясни последните три отбори за Евро 2024

   
Днес стават ясни последните три отбори за Евро 2024

Тази вечер ще станат ясни имената на последните три тима, които ще участват на Европейското първенство по футбол за мъже в Германия. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в периода 14 юни – 14 юли. От 19:00 часа българско време Грузия се изправя срещу Гърция в Тбилиси, пише БГНЕС.

Грузинците се справиха с Люксембург с 2:0 в полуфиналния плейоф, докато южните ни съседи разбиха Казахстан с 5:0. Спечелилият срещата ще отиде в група F на Евро 2024, където са още отборите на Турция, Португалия и Чехия. В 21:45 Уелс играе с Полша. И двата тима постигнаха категорични победи в полуфиналните си плейофи, отстранявайки съответно Финландия и Естония с по 4:1 и 5:1. Подобно на Грузия, Уелс ще може да разчита на подкрепа от трибуните в Кардиф, а победителят отива в група D, където ще прави компания на Нидерландия, Австрия и Франция.

По същото време Украйна играе с Исландия във Вроцлав. Украинците се промъкнаха през иглени уши, за да стигнат до финалния плейоф, след като разплакаха Босна и Херцеговина с два късни гола за крайното 2:1, докато скандинавците преодоляха Израел с 4:1. Украйна или Исландия ще играе в група Е на Европейското, където са още Белгия, Словакия и Румъния. Програма за финалните плейофи за Евро 2024: 19:00, Грузия – Гърция 21:45, Уелс – Полша, Украйна – Исландия.