Вторник, 30 Апр 2024
           
Развлечения

Макар да участва в един, Гуинет Полтроу се обяви срещу филмите за супергерои

   
Макар да участва в един, Гуинет Полтроу се обяви срещу филмите за супергерои

Актрисата Гуинет Полтроу разкритикува Холивуд, заявявайки, че трябва да бъдат намалени филмите за супергерои.

В скорошно интервю кинозвездата, която изигра съпругата на "Железния човек", коментира, че Меката на филми в САЩ е изгубила своята оригиналност. По нейни думи Холивуд трябва да спре с фантастиката и да се насочи към по-независими проекти, пише dir.bg.

"Следя индустрията и ми прави впечатление, че има голям поток от филми за фантастика. Това в даден момент минава оригиналността и пречи на качеството", смята Гуинет, която влезе в ролята на Пепър Потс във филмите на Марвъл.

 

Полтроу също така отбеляза, че филмите, по които е работила в миналото, едва ли биха получили зелена светлина, ако се снимат днес. "Като поглеждам назад към някои от тях, си мисля, че към днешна дата няма как да се направят."

Междувременно тя похвали независимите продукции, които според нея помагат за увеличаване на "разнообразието на изкуството" в сравнение с продуцираните от студиа филми, за които са хвърлени много пари. "Смятам, че се получава по-добре, когато залогът е по-малък, а хората могат да изразят истинския си глас и да направят филм по начина, по който искат да го направят."