Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Главчев: Стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори

   
Главчев: Стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори

С първото заседание на Министерски съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. С тези думи служебният министър-председател Димитър Главчев откри първото заседание на воденото от него служебно правителство, пише OFFNEWS

"Като служебен кабинет това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки Конституцията и законите в тясна координация с ЦИК", каза още Главчев.

Той добави, че честността на вота е без алтернатива, затова опитите за купуване на гласове и за опорочаване на вота ще "срещат нашата твърда съпротива". Служебният премиер ясно заяви, че служебното правителство организира изборите, но не участва в тях.

"Предстои, меко казано напрегната кампания, по време на която сме длъжни да останем хладнокръвни. Ще се водим от законите, здравия разум и интересите гражданите. Ще се фокусираме и върху решаването на въпроси от обществения живот", допълни Главчев.

На днешното заседание министрите гласуват план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни.

Още при встъпването си в длъжност новият служебен финансов министър Людмила Петкова заяви, че план-сметката за предстоящия вот 2 в 1 възлиза на 100 млн. лева.